Heemtuin De Wielenmaker

Sint Adelbertusweg 38
1935 EM Egmond-Binnen
www.wielenmaker.nl


Contactpersoon:

Peter Lassooy, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting De Wielenmaker

Tel. 06-55370787


Openingstijden:

De Wielenmaker is beperkt opengesteld voor bezoek. Tweemaal per jaar zijn er open dagen, waarbij u wordt rondgeleid door natuurgidsen. Voor groepen is bezoek altijd mogelijk. Maak dan even een afspraak via het e-mail adres. 


Ligging en bereikbaarheid:

Het perceel is een halve hectare groot en ligt aan de Sint Adelbertusweg, hoek Randweg aan de westkant van Egmond-Binnen. Langs de tuin stroomt een duinbeek.

Buslijn 164 van station Castricum, halte Randweg, Egmond-Binnen

of buslijn 408 van station Heiloo, halte Kerklaan, Egmond-Binnen


Heemtuin 'De Wielenmaker' is een initiatief waarbij een stuk grond in het binnenduinrandgebied aan de natuur is teruggegeven. Een ecologisch beheerde tuin met inheemse wilde planten, afgestemd op het achterliggende landschap.

De Wielenmaker moet een verlengstukje worden van het kalkrijke duingebied. Er zijn biotopen geschapen voor planten en dieren die zich hier van nature thuis voelen. Voor vlinders kan de tuin een springplank vormen naar de vlindertuin van de Abdij van Egmond. Er zijn alleen inheemse plantensoorten aangeplant, zo veel mogelijk biologisch-dynamisch geteelde rassen van Nederlandse oorsprong.

Meer lezen? 


Faciliteiten:

Vanaf de start is er een video gemaakt. Deze video zal alle fasen in beeld brengen: de aanleg, het inzaaien en beplanten en de ontwikkeling in de eerste twee seizoenen. Tevens wordt een website actueel gehouden. Ieder jaar is er een open dag, waarbij rondleidingen verzorgd worden door IVN natuurgidsen. Er worden NME-activiteiten gedaan en lezingen verzorgd over natuur, milieu, landschap en cultuurhistorie.


« terug naar overzicht tuinlocaties