Wilde Weelde

Toen Wilde Weelde nog naamloos was, 12 november 1993, stuurden wij vanuit het secretariaat van de toen nog jonge Stichting Oase aan alle ons destijds bekende ecologische hoveniers, wildeplantenkwekers, zaadtelers e.d. een vragenlijst met vragen omtrent de aan te bieden werkzaamheden, maar ook de vraag of mensen er iets voor voelden, deel uit te maken van een nog op te richten 'vakkring'.  29 januari 1994 kwamen in Beuningen de 11 oer-iniatiefnemers van Wilde Weelde bijeen (o.a. de latere leden Jos Groen, Willem Iven, Leo Steenbergen, de broers Boehle, Karin Krol) en 10 + 11 december 1994 vond in Den Haag de tweedaagse feestelijke oprichtingsvergadering van Wilde Weelde, Kring Vakwerk Natuurrijke Omgeving plaats. Daar tussenin had ter versteviging van de onderlinge banden nog een mooie tuinexcursie - verkenning van de grenzen - plaatsgevonden met een bezoek aan de tuinen van Ton ter Linden en de Prionatuinen in Ruinen en Schuinesloot (29.6.1994). 

Helemaal aan het einde van de tweedaagse in Den Haag toen het maar niet wilde lukken met de naam, krabbelde Marianne van Lier de naam Wilde Weelde op het schoolbord. Niet zomaar te binnen geschoten, nee al langer in haar en Willy's hoofd als titel voor een alles (nou ja, veel) omvattend boek over ons wereldje. Daar was toen gelukkig geen tijd voor over, en als die ooit komt, is er ook tijd om een passende titel voor dat boek te vinden...

 

En toen ging het rap: 20 oprichtingsleden werden 50 nog voordat de kring een formelere status kreeg, d.w.z. begin januari 1999 een vereniging werd. Maar de sfeer was gezet: onvergetelijke jaarbijeenkomsten in een heel openhartige, vriendschappelijke sfeer, eerlijke en levendige bedrijfsportretten en presentaties, studiedagen, excursies, eerste deelname aan markten, open dagen van grotere organisaties etc. Van een website had nog niemand gehoord, we stelden wel een mooie bedrijfsportrettenmap met wervende teksten samen, ander wervend materiaal, een nieuwsbrief, huisstijl etc. En na vijf wervelende jaren konden we de losse kring met een gerust hart overdragen aan het uitstekende eerste bestuur van de 'club'.

 

Fotoalbum

Wilde Weelde Binnenste Buiten (t.g.v. 10 jaar Vereniging Wilde Weelde)